tiistai 3. maaliskuuta 2009

Videointia

Meidän jengi =)

Ihan alkuun laitoin huisisti uusia kuvia KLIKKAA ja KLIKKAA2
Videokamera on nyt käynyt koulussakin kahdesti. Tehtiin pieni kierros Stanleyn kanssa ja muuta hauskaa kuvausta. Kotona Suomessa sitten editoin kaikki materiaalit. Tein keskiviikkona savulohipastaa suomalaiseen makuun: paljon tilliä ;) tänään(torstai) tehdään japanilaista ruokaa Kyokon kanssa. Saunaprojektiin on uponnut paljon aikaa, ja kyllä sitä mielellään tekeekin. Italian kurssityöstä sain tyylikkäät 15/18 pistettä ja kehut opettajalta.
Aamut alkaa viiletä kun talvea kohti mennään, ja tänään jouduin laittaa tpaidan päälle pitkähihaisen! Tuulisia päiviä tulee hijalleen enemmän ja enemmän. Meillä on talossa cappuccinokone, ja kupillinen kuumaa rokkaa silloin tällöin.
Alkaa jo vähän jännittää ensi viikon sunnuntaina alkava Capricorn Rumble. 40 vaihto-oppilasta, yksi bussi ja kolmen viikon reissu ympäri Australiaa. Ei kuitenkaan länsirannikolle asti.

Gallup: kysyin koulukavereilta millaisissa taloissa he asuvat, ja 45 vastaajasta kaikilla on omakotitalo! Täällä Australiassa ei paljoa arvosteta rivareita saati sitten kerrostaloja. Täytyy tehdä Kentin kanssa pieni videon pätkä millaiselta näyttää oma lähiö. Lyhyesti kuvailtuna perustalo menee näin:
Jos tontti on 150 neliötä, niin talo on 100 ja autotalli 20. Kaikki on erittäin lähellä toisiaan, esimerkiksi minun ikkunasta on noin kolmen metrin matka naapurin ikkunaan ja välissä menee yksinkertainen aita. Karsitun pienen etupihan ja tien välissä voi myös olla aita. Etupiha on usein läntti ruohoa, joka on tietenkin leikattu lyhimmällä mahdollisella tasolla. Takapihalta löytyy usein terassi, grilli tai uima-allas, tai kaikki kolme. Muuten sekin on tylyksi leikattu nurmiläntti. Meillä tässä on suuri poikkeus: sauna. Päätieltä tulee aina hyvin kapea, joko asfaltti- tai betonitie autotalliin/katokseen.
Sitten mennään sisälle. Kuistia ei usein ole lainkaan, koska ihmiset kävelee ulkokengillä myös sisällä. Yksinkertaiset ikkunat ei suojaa talven viileiltä keleiltä eikä myöskään kesähelteiltä. Näin ollen puolet vuodesta ilmastointi tai kaasupatteri on päällä. Monissa taloissa on katossa tuulettimet, mutta lähes kaikissa on tuplaliukuovi terassille joista toinen on lasia ja toinen verkkoa.
Kokolattiamatot ovat hyvin isossa suosiossa, vaikka kengillä kävelläänkin. Ohuet seinät varmistaa että voi kuulla kun naapurissa vedetään vessa. Keittiöstä on lähes poikkeuksetta näköala televisiohuoneeseen, ja jos ei ole niin täytyy ostaa toinen televisio. Kylpyhuoneessa on usein amme, suihku sekä veeceepönttö. Nyt on muodissa ostaa katolle aurinkovoimalla toimiva vedenlämmitin, joka on näihin sääolosuhteisiin aivan oikea valinta.

Ei kommentteja: