lauantai 14. maaliskuuta 2009

Huomenna lähtee poika

Koitettiin tässä viikolla tehdä Kentin kanssa dokumenttia Engadinesta, mutta kamerassa oli linssiin tullut kosteutta joten kuvauksen jäi lyhyeen. Yksi hyvä yllätys tuli vastaan kun kuvattiin lihakauppaa niin Kent taisi sanoakin jotain "on nää kivoi nää lihakaupat ei oo Suomessa näitä ei" tai vastaavaa, ja vieressä iäkäs mummo kysyi: "Puhutteko te Suomea?" Anja on asunut Engadinessa parikymmentä vuotta ja on nyt siinä 60 paikkeilla.

Perjantaina lähdettiin suoraan koulusta Kentin kanssa keskustaan koska hänen vanhempansa tulivat Australiaan vierailemaan kahdeksi viikoksi. Meillä oli hyvä jengi viettämässä iltaa: Sari (jonka luona nukuttiin itsenäisyyspäiväjuhlissa), Hanna (Kentin äiti), Roi (isä) ja itse Kenguru Nyström. Käytiin illallisella itämaisessa ja sitten jatkettiin jutun kerrontaa Sarin luona, mihin myös jäätiin yöksi. Täytyy käydä Porvoossa ensi kesänä moikkaamassa Nyströmeitä ;)

Lauantai vietettiin sitten oman perheen kanssa. Alkupalaksi käytiin New South Walesin taidegalleriassa katsomassa uutta muotokuvakilpailua, mikä oli oikeasti mielenkiintoinen. Seuraavaksi otettiin lautta Circular Quaylta Manlyyn, joka on Sydneyn yksi kuuluisista lähiöistä lähellä keskustaa. Se oli myös ensimmäinen kerta kun kuljin lautalla Australiassa! Ei mitenkään erikoista, mutta Juhan sanoin "been there, done that." Hyvät maisemat kaupungista ja puolen tunnin meri-ilmastoitu ajelu oli kuitenkin oikein jees.
Manlyssa käveltiin ja syötiin mm. sveitsiläiset Mövenpick jäätelöt. Jotenkin aika vain virtasi jalkojen alla ja meinattiin myöhästyä paluulautasta. Yksi puoliminuuttinen lisää ja oltaisiin odoteltu taas.. jonkin aikaa.

Yrjö ja Pirjo Huttunen. Juhan ystävät Yrjö ja Pirjo, ja heidän tytär Tanja, omistavat suuren ja hienon talon noin tunnin päästä Sydneystä sisämaahan. Oltiin sovittu että mennään lauantaina illalliselle ja saunaan heidän luokseen ja näin tapahtui. Tietenkin puhuimme englantia suurimmaksi osaksi koska Kyoko oli mukana, mutta onko näillä kielillä enää mitää väliä? Ihan yhtä epäselvästi sujuu kuitenkin.
Sauna oli oikea sauna, lauteet ja kiuas made in Finland. Tuoksu kohdillaan ja lämpötilat, noh, mittarin mukaan siellä 80 paikkeilla, mutta hyvää löylyä riitti! Saunasta uimaan uimasta tauolle ja sitten uudestaan. Ensimmäistä kertaa kahdeksaan kuukauteen pääsin kunnon saunaan! Kyllä vieläkin hymyilyttää. :):)

Huomenna aamulla on siis lähtö kolmen viikon safarille. Nyt vielä pakkaillaan tavaroita ja lataillaan vieokameran akkuja, mutta pakko vielä hehkuttaa että kolme viikkoa, 40 vaihtaria ja yksi bussi on melko epäaidon täydelliseltä kuulostava retki. Koska takaisin tullaan 5.4, se tarkoittaa että täytän 18 tien päällä. Tytyy siis lykätä tämän vuoden "4.4" bileitä kesään heh. Se on nyt moro vähäksi aikaa kun ei voi tietää milloin pääsen kirjoittamaan ensi kerran!

HUOM jos kotoa tahtonee ottaa yhteyttä niin +61416629395 on numero. Ei se niin kallista ole ;) ja vaikka onkin niin rahaa riittää, ja vaikkei riitäkkään niin kerranhan sitä vain täyttää 18!

1 kommentti:

Ems kirjoitti...

Hahhah :D mut hei, joonas. Onneks me juhlistetaan sua sitten 4.4. Me pidetään pilleet silloin purolan metsissä :)
ilman sua tottakai.
T.Emilia