lauantai 27. joulukuuta 2008

Pyhät

Jouluaatto, keskiviikko 24.12 alkoi niin että lähdin myymään arpakuponkeja rotareitten hyväksi. Joku suuri jouluarvonta. Parin tunnin myynnin jälkeen alkoi sataa, ja sain kyydin kotiin. Virkistykseksi sain puhelun seuraavalta hostisältä Juhalta, ja hän pyysi mut kahveelle. Käytiin toki ensin armottoman kokoisessa viinakaupassa hakemassa Juhan joululiköörit ja liemet. Oli kiva puhella niitä näitä, vähän suunnitella yhteisiä tekemisiä ja niin pois päin.

Illalla lähdin hostvanhempien kanssa heidän tutulle syntymäpäiväjuhliin. Tosi kummaa sakkia oli tarjolla, varsnkin parin drinkin jälkeen. Puhuin Mika Pohjolan kanssa puhelimessa härskit joulupuhelut. Sitten tuli kotoa soitto. Taas koko kööri hiidenvedellä mökillä, sain kuulla jonkun laulun en muista enää minkä, kun menin vähän lukkoon ja jäähän. Taikakin voi hyvin <3>

Soitin myös mummille ja vaarille, Kirsitätsylle ja Inkalle. Sitten kesken vaarin puheenvuoron loppui saldo ja manasin vodafonen hemmetinkuuseen. Vietettiinpä hostveljien, Markin ja Andyn kanssa aika rattoisaa aattoiltaa kunnes sammuttiin. Maha täynnä.

Siis, aussien jouluaatto on ihan tavallinen työpäivä, mutta vähän niinkuin perjantai: illalla bailataan.


Joulupäivän aamu lähti käyntiin vierailemalla jonkun kaveriperheen luona. Siinä lähinnä syötiin, ja jotain satunnaista juteltiin. Ei hirveästi tee mieli olla koko ajan positiivinen ja energinen uusien tuttavuuksien tekijä, mutta vaihtoehtoja ei anneta montaa.

Kun kotiin päästiin päivällä, niin kuusen alle oli kasaantunut sievoinen lahjavuori. Oikea kuusi, vaikka onkin jotain etelänlajia eikä tuoksu miltään, eikä pistele. Sitten tuli hostperheen sukulaisia, lapsia, lapsenlapsia ja tyttöystäviä paikalle. Jaettiin paketteja ja heitettiin läppää saaduista lahjoista. Itsekkin sain pari =) paidan ja minityynyn. Ja sitten ne kotoa tulleet paketit toki, ne ovat omassa arvossaan.

Jouluateriaan kuului katkarapuja, kanaa, kinkkua, perunaa, vihanneksia ja sen sellaista. Ulkona noi 25 astetta lämmintä, joten syötiin parvekkeella. Päästiin siinä taas kaljan makuun hostveljien kanssa ajan mittaa. Syötiin juteltiin ja juotiin koko päivä, kunnes ei enää voinut syödä ei jutella eikä juoda.

Siis tällainen on yksi perspektiivi aussien jouluun. Aika vaatimattomat perinteet, mutta ihan mukava.

26.12 Boxing day. En tiedä mistä nimi 'Boxing day' on lähtöisin, muttei tiedä kukaan muukaan. Wiki? Lähdin aamulla junalla Vapulle, siellä oli Vapun lapsia ja lapsenlapsia. Hirmuinen hellepäivä, pelattiin UNOa ja uitiin uima-altaassa. Ja syötiin toki. Iltapäivällä lähdettiin Vapun tyttärenpojan Reecen kanssa Maroubra beachille surffaamaan! Ranta oli kyllä pakattu täyteen auringon palvojia, samoin vesi surffareita. Sain lainata Reecen isäpuolen lautaa ja märkäpukua. Vaikeaahan se vielä on :D ei meinannut tulla mitään, vielä kun piti pitää silmällä ettei joku ajele päältä. Ainakin tuli totuteltua oikean laudan kanssa tasapainoiluun ja isoon aallokkoon. Illalla tilattiin pizzat, ihan niinkuin en oltaisi oltu jo valmiiksi täynnä päivän ruoista.

Jäin vapulle yöksi, ja 27.12 sain nukkua oikein kunnolla ja pitkään. Käytiin katsomassa vähän alennusmyyntejä ennen kuin sain kyydin kotio. Armoton helle, kosteus, henkinen väsymys ajoi mut opettelemaan olemaan nolla. Ja sitten tuli ikävä.


Nyt on sunnuntai 28 päivä ja käytiin äsken hostisän kanssa salilla. Kulutin viimeisenkin voimapisaran koko kehosta, ja kyllä helpotti mieltäkin. Nyt voi kyllä tulla vähän jäykät paikat vaikka kuinka venyttelisi. Ulkona paistaa aurinko ja on Kuuma, ja on turha kuvitellakkaan tekevänsä jotain, ei vaan voi. Illalla mennään hääjuhliin, tai johonkin sen tapaisiin. Peiliin kun katsoin niin tajusin että viikset villiintyi ja maha on, on. Painokin löytänyt takaisin 80 kilon tienoille.

Ei kommentteja: