torstai 1. tammikuuta 2009

Uusivuosi!

31.12.2008 aamujunalla kaupunkiin. 11.00 kaupungin talolla tavattiin kasa Suomesta tulleita vaihtareita: Kalle, Mehmet, Ilona, Noora, Akseli sekä backpackeri Miina. Ensimmäiset viisi kaveria oli mun kanssa Singaporessa vaihtovuoden alussa ennen kuin jatkettiin matkaa Australiaan. Oli kyllä erikivaa nähdä kavereita pitkästä aikaa. Akseli varsinkin oli yllätysvieras, koska hän on vaihtarina Uudessa-Seelannissa mutta nyt Sydneyssä lomalla.

Käytiin kahveella ja rupateltiin niitä näitä, tehtiin suunnitelmia illalle. Me saatiin Kentin kanssa kutsu mennä Suomen itsenäisyyspäiväjuhlista tuttujen porukoiden mukana katsomaan ilotulituksia aitiopaikoille Darling Harbourin rannalle. Päivän mittaa Ilona ja Noora katosi omille teilleen, mutta seuraan liittyi Kent ja Maija, toinen backpackeri. Tässä rosvojoukolla suunnistettiin kahden maissa Milsons Pointtiin ja etsittiin suomalaisleiri puiston rannalta. Perfetto! Siellä oli jo valloitettu sopivasti tilaa ja tutut naamat vietti hellepäivää rennosti. Lämpötila varjossa joku 33, mutta varjoa ei löytynyt joten paidat pois ja 30+ voiteet iholle.

Yksi hauskimmista päivistä Australiassa kului jutellessa, korttia pelatessa, eväitä mutustellessa ja ympäröivää meininkiä seuratessa. Lentoshow, laivue sun muuta lämmittelyä tuli ennen kello 21.00 ilotulitusta. Vakuuttavaa, juu.. No se oli niin sanottu ”perheilotulitus”, jotta pienimpien ei tarvitse valvoa aina sinne 12 asti eikä siten joudu ihmismassojen alle, kun miljoona ihmistä koittaa päästä kotiin keskustasta samaa aikaa. Siinä sitten vielä kolme tuntia odoteltiin, kunnes lähtölaskennan jälkeen jysähti, ja jysähti, ja jokapuolella jysähti. Hymyyn meni suu kun sai ihmetellä sitä paukkujen määrää. :)

Kotimatka alkoi vakuuttavasti puolen tunnin seisonnalla, kun eteenpäin ei päässyt. Sitten liikuttiin juna-asemaa kohti, todettiin ettei hommasta tule mitään ja iskettiin leiri pystyyn tienreunaan. Odoteltiin vielä hetki kunnes päätettiin koittaa läpi. Porukka hajosi, ja mä lähdin Akselin, Miinan ja Maija kanssa kiertotietä toiselle juna-asemalle, kun ensimmäinen oli pakatti täyteen. Keskustassa törmäsin ihmeenkaupalla Kenttiin, ja lähdettiin kotiin. Puoli viideltä aamulla katsoin viimeisen kerran kelloa. Juma mikä seikkailu.

Ensimmäinen päivä vuotta 2009 oli lakisääteinen lepopäivä Kentin uima-altaassa. Nyt pitäisi kääntää unirytmi taas normaaliksi jotta elämäkin jatkuisi normaalisti. 8 päivää perheenvaihtoon, ja lähipäivinä pieniä seikkailuja tiedossa. Huomenna käydään tsekkaamassa alet, koitan löytää jonglöörauspallot ja huuliharpun. Jotain opeteltavaa ;=

Ei kommentteja: