keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Viimeinen perhe, kolmas kerta toden sanoo

11.Sunnuntai. Pakkaa huone matkalaukkuun, siivoa, kiitä ja katoa.

Juha Sillan, Kyoko Gribble sekä hostsiskot Nayomi ja Amy muodostavat uusioperheen osoitteena 24 Burraddar Avenue, Engadine 2233, Sydney NSW. Juha on syntynyt Suomessa, mutta muutti perheineen Australiaan n. 12 vuotiaana. Kyoko on sitävastoin Japanista, mikä värittää lähtöasetelmaa entisestään mikä on erimakeeta! Olin jo aikaisemmin tavannut muut paitsi Amyn, joka on vielä vajaa kuukauden Japanissa opiskelemassa. Nayomi taasen lähtee parin viikon päästä vaihto-oppilaaksi Japaniin.

Ensimmäisenä iltana puheltiin mukavia, kokattiin sushia ja suunniteltiin tulevaisuuden menoja. Talossa on vielä pieni remontti päällä, mutta niinhän se on aina ;) oikein hyvin alkoi uuteen perheeseen tutustuminen, ja kevyin mielin sai unta.

Maanantaina lähdettiin aamupäivällä Juhan kanssa ajelemaan etelään hänen mökilleen, ja Kyoko ja Nayomi tulee perässä. Wollongongin lähellä, rannalta kävelymatkan päässä oleva mökkipahanen ei ulospäin näyttänyt juuri miltään. Sitten tulin takapihalle ja vau mikä surffimaja! Lautoja reipustettu kattoon ja seinille, ja mieletön määrä kaikkea jännittävää rompetta ympäri maailmaa. Käytiin ajelemassa volvon vanhalla urheiluautolla rantoja ja tarkistettiin surf (katsottiin aaltoja).
Viereisellä rannalla (Sharkie beach) oli tapahtunut haihyökkäys, joten poliiseja ja helikoptereita oli joka paikassa. Paikallisradiossa kuulutettiin että sukeltajaa oli purrut härkähai, mutta että mies oli lyönyt haita nyrkeillään ja selvinnyt. Iltapäivällä otettiin siis laudat ja märkäpuvut ja hypättiin veteen. Sain Juhalta ns shortboardin, joka on tarkoitettu jo kunnon menoon. Aika harjoittelua se vielä on, varsinkin lyhyellä laudalla ”isossa” aallokossa. Turpaani sain mereltä moneen otteeseen :D vettä vastaan on turha koittaa tapella. Ei haita näköpiirissä.
Mentiin vielä koko perheen voimin kävelemään rannalle auringonlaskuun, tosin pilvet oli pahasti edessä. Illalla tehtiin yhdessä hyvä ceasar salaatti. Kana grillattiin avotulella ja tunnelma oli mitä parhain. Huomasin kuinka hyvin tultiin juttuun, ja että sain olla kaikessa osallisena, mikä ennen oli jäänyt vähiin. Nuotion äärellä puheltiin puoleen yöhön. Surffaus on rankkaa touhua, kerrassaan väsyttävää.
Aamu 7.30 herätys, hiljaisin askelin karattiin Juhan kanssa taas rannalle laudat kainalossa. Sen vuorokauden aikana suurin laskuvesi ja nousuvesi viiteentoista vuoteen oli toden totta hienon näköinen, ja samaisesta syystä haitkin oli oletettavasti lähellä rantaa. Ne kun seuraa kaloja jotka ajautuu kohti mannerta vuoroveden voimasta. Muutama tuntia surffausta, pää ja maha täynnä suolavettä, olkapäät herkkänä veden kauhomisesta ja hymy huulilla palattiin mökille, nukkumaan. Suunniteltiin siinä Jussin saunaprojektia, joka on toistaiseksi leikkimökki Engadinen takapihalla, mutta hyvä siitä tulee!
Tullaan Nayomin kanssa tosi hyvin juttuun, ja meillä onkin paljon puhuttavaa koska hänkin on pian vaihtari. Iltapäivällä tytöt lähti kotiin ja pojat lähti etsimään lisää aaltoja. Tällä kertaa löydettiin lähes tyyni laguuni, mihin tuli aaltoja niin Juhalle (siis ISOJA aaltoja) kuin mullekin (vähän pienempiä). Aurinko helotti kuumasti ja vesi on lämmintä. Homma alkoi sujua hyvin, ja loppujen lopuksi seisoin kaikille aalloille jotka nappasin. Ensimmäinen puhdas surffi isolla ja rikkoutumattomalla aallolla shortboardin päällä oli jotain <3 Illaksi suunnattiin väsyneinä kotiin Engadineen. Kyoko oli valmistanut semmoista thairuokaa illalliseksi, ai että oli gurmee.

Keskiviikko: taas herättiin aikaisin aamulla kun päätettiin tehdä päiväretki Ikeaan. Khyllä täällä on IKEA, lähes kaikkine samoine tuotteineen kuin Suomessa. Lounaaksi toki ruotsalaisia lihapullia puolukkahillolla ;) törmäsin sattumoisin pariin suomalaiseenkin nuoreen. Olivat menossa katsomaan Jarkko Niemistä Sydney Openiin. Piti myös ostaa oma puolukkahillopurkki sekä näkkileipää ”ruotsalaisen ruoan osastolta.”

Olin edellispäivien vaikutuksesta lopen uupunut joten päätin ihan olla kotosalla ja auttaa kotiaskareissa. Juhan kanssa askarreltiin taulun kehyksiä puusta takapihalla, ja autoin Nayomia hänen uuden MacBookin kanssa. Ihan ikävä mäkkejä :) nyt on hurjasti menoa ja tuloa tiedossa lähipäivinä. Hang loose!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

oujees!!
kuulostaa lähes pärädaissilta toi sun maailmas. meikäläinenki alkaa olee intoo täynnä ku enää reilu viikko nii pääsen istuu lentokoneeseen vuorokaudeks :)
meen muuten iha jonneki alaskan rajalle aika pohjoseen. siel voi olla vähä erilainen tyynimeri ku siellä :D:D
saateris muuten toi surffailu kuulostaa hauskalta.taidan ite mennä surffailee puuteri lumee. :) hei pidä suomen lippus korkeella tai ainaki jotenki mukana... jarkko nieminen voitti muuten sen ottelun.

t villlle :) :S: D:F:F: ;)