perjantai 9. tammikuuta 2009

Kohti ääretöntä ja sen yli

Jalkaa jalan eteen. Vihdoin sain aloitettua isän matkalle antaman kirjan 'Matka Ixtlaniin' kunnolla. Kannen sisäpuolella on mun mielestä liikuttava ja hieno viesti iskältä:  ”14.7.2008 Joonakselle Australiaan vaihto-oppilaaksi lähdön aattona. -Tärkeää ei ole perille pääsy vaan matkalla olo- t.Jouni”

Kävellen on hyvä matkata, ainakin kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Täällä kävelen päivästä toiseen, välillä juoksen ja harvemmin rullaan skeitillä. Tiistaina tehtiin Kentin kanssa seitsemän tunnin patikointi rantaviivaa pitkin etelään. Ensin junalla Stanwell Parkkiin(missä ennen kävin hengenpelastusta) ja sieltä aloitettiin talsimaan kohti Bulli -nimistä rantakylää. Vaikka lämpötila oli laittoman korkea ja aurinko helotti piinallisesti niin meren vieressä kävely oli täyttä nautintoa. Tottakai käytiin uimassa, otettiin paljon kuvia ja löträttiin aurinkorasvalla :) matkan varrella oli myös monista automainoksista tuttu vajaa 700m pitkä silta joka kiemurtelee meren yllä, irti rannalta kohoavista kukkuloista. Pienistä kylistä tulvi positiivista ja rentoa kesäelämää sekä surffihenkeä.  ”Tänään ei vaatteita tarvita!” Bullista junalla Kentille, minne jäin yöksi. Tässä oli paras omajärjestämä ja -tekemä patikkaretki. Vielä yöuinti tähtien alla valaistussa uima-altaassa, sitten oltiin loppu.

Keskiviikosta ja torstaista ei ole mitään kummallisempaa sanottavaa. Jonglööraus on hauskaa ja haastavaa. Selän kuntoutus vie aikaa. Viimeistä viikkoa vietellessä tämän perheen kanssa. Ei ehkä helpoimmat kolme kuukautta pian takana, mutta kai sillä on vaikutuksensa. On kuitenkin vielä monia asioita jotka antaa voimaa pitää naaman hymyssä ja miehen tiellä! =)

Perjantaina oli varsinainen piristyspäivä. Piripiri ;) Engadinen nuorkka teki retken Sydney Toweriin, ja me oltiin Kentin kanssa ilmottauduttu mukaan. Olin kyllä jo käynyt siellä kerran aikaisemmin, mutten tehnyt tempausta nimeltään Skywalk. Sydney Towerin huippukerros on itse tornin ulkopuolella 260 metrin korkeudessa. Siellä sitten kierrettiin torni, osaksi lasilattian päällä. Taivaskäveyn jälkeinen ohjelmanumero Oztrek oli erilaisia 3D näytöksiä ympäri Australiaa. Viimeinen viihdyke oli noin 15 minuutin elokuva Australiasta, mutta teatterin penkin oli niitä keikkuvia, mikä teki menosta hurjaa :)

Illaksi lähdettiin hostvanhempien tyttären Gillin luokse Wollongongiin, Lake Illawarran rannalle. Siellä käytiin perinteisellä aussi-illallisella, fish 'n chips! Viereisessä puistossa oli kiertävä tivoli, ja päätettiin ostaa parit kupongit laitteisiin. Tällä kertaa törmäilyautot oli Törmäilyautoja :D kyyditin Gillin poikaa Jakobia niissä kolmesti. Viehättävä tivoli, melko pieni, mutta hyvä meininki. Käytiin tietty Gillin kanssa siinä suurimmassa laitteessa: Shockwavessa. Kuin Linnanmäen sateenkari, jos sanoo mitään.

Yöllä Gillin poikaystävä Ben otti mut ja hostisän kalastamaan katkarapuja Lake Illawarralle. Täällä katkaravut kasvaa n. 10-15cm pitkiksi, joten pyydystyskin on vähän eri leikki. Kahlattiin lampun ja haavin kanssa tyynessä järvessä, jossa vettä riitti hädin tuskin polven korkeudelle. Kun lampun valokeila osui katkarapuun, piti se pelotella valon avulla haaviin, joka oli asetettu katkaravun taakse. Katkaravut näes uivat takaperin. Oli kyllä coolia touhua, lämmin vesi, täysi hiljaisuus ja pari lamppua heilumassa siellä täällä. Magiaa ;)

Ei kommentteja: