maanantai 26. tammikuuta 2009

Muistutus, muisto


(torstai) Pidettiin vajaa 2h skypepuhelu Matiaksen kanssa joten pääsin nukkumaan kolmelta yöllä.
Perjantaina oli hostsiskoni Nayomin toiseksi viimeinen päivä ennen hänen lähtöään Japaniin vuodeksi. Kahdessa viikossa meistä tuli huippuläheisiä ja vähän harmitti jo etukäteen kun tiet eroavat niin nopeasti.
Mitä lähemmäs lähtö tuli, sitä enemmän tiesin miltä hänestä tuntuu, ja juteltavaa oli huisin paljon. Pystyin myös antamaan ohjeita ja tavallaan valmistelemaan siskoa vuotta varten. Lähdin Nayomin seuraksi keskustaan moikkaamaan hänen sukulaisiaan päiväksi. Sydneyssä on päällä Sydney-festival, joten koko kaupunki hälisi ja jokapuolella oli esityksiä tms tapahtumaa.
Illalla pidettiin Nayomin "viimeinen ateria" perheen ja hänen parhaitten ystäviensä kanssa. Pork and veggies(vegetables) valkoviinin kera oli hyvä valinta. Ilta oli erimukava, puhelias ja rento. Matkalaukkua pakattiin pitkälle yöhön asti, ja kun 20 kilon raja ylittyi viidellä päätin auttaa vähän ja takavarikoin puolet tuliaissuklaista, huulipunakokoelman, kirjoja ja muuta vähemmän pakollista :)
Lauantain aamu alkoi lenkillä paikalliseen maitokauppaan Woolworthsiin, josta käväisin meille tarvikkeet pannukakkuihin. Nayomi on pannarimestari ja heitteli aamupalaksi lautasille herkulliset banaanipannukakut. Tunnelma oli juuri niinkuin omankin lähdön aikaan: hämmentävä, odottava. Kaikki tuntui niin eiliseltä, ja luin Nayomin naamalta juuri samat tunteet kuin oman lähtöni juurella: tyhjyys vallitsi pääkoppaa. Parit kaverit tulivat vielä moikkaamaan ennen lentokentälle lähtöä. Koko lähtöseremonia sai mut muistamaan puolen vuoden takaiset tapahtumat, ja tuli siinä vähän haikea olo. Kentälle tuli perhe ja parhaat ystävät niin kuin itsellein. Kuvia vielä otettiin kun ehdittiin, viimeisiä neuvoja heiteltiin ihan kuin niitä muistaisi viiden minuutin päästä itsekkään. Lopuksi halaukset ja se oli siinä.


Lauantai-illalla lähdettiin perinteisesti Juhan mökille. Seuraavan aamun surffit sujui mukavasti kunnes teloin oikean jalan pohjan johonkin tuntemattomaan terävään. Moikattiin Juhan Sirkka-tätiä ja sitten lähdettiin korjaamaan jalkaa. Paras lääke oli pieni ruskea pullo jossa oli etiketti mandariiksi tms. Niin vahvaa puhdistusainetta en ollut vielä kokeillut ja hampaita purren tungin lisää myrkkyä haavaan. :D Aloitettiin saunaan kiukaan modaaminen(saunablogi).

Illaksi mentiin Juhan ja Kyokon ystäville kylään maaseudulle. Wolfgang Saksasta ja Joe(vaimo) Irlannista oli kyllä loistavaa juttuseuraa. Wolfiella oli varastossa Suomen viiri, joka vedettiin salkoon. Sitten löydettiin perunatykki ja innostuttiin ampumaan tennispalloja taivaalle lynx-deodorantin voimin. Oli kyllä viihdeilta paikallaan.
Yöllä ei voinut tyynen sään vuoksi muuta kuin ottaa lamput ja haavit ja lähteä pyydystämään katkarapuja :D edelliseen epäonniseen reissuun verrattuna tämä oli menestys. Saalis jopa noin 20 rapua. Keiteltiin ravut yöpalaksi ja kaaduttiin sänkyyn.

26.1 Australia Day
Maanantaina oli juhlapäivä, Australian "itsenäisyyspäivä". Vietettiin päivä Olin ja Joeyn kanssa Wollongongissa, missä tunnelma oli katossa ja ihmiset kaduilla. Osallistuttiin rotarin hyväntekeväisyys kilpailuun bedraceen, missä työnnettiin sairaalapetejä kilpaa. Meidän joukkue tuli kolmanneksi suurien pinnistelyjen jälkeen. Juoksin jalan haavasta huolimatta, mikä ei ollut ehkä viisas veto. Hauskaa pidettiin koko päivä kaupungilla ja rannalla, illalla ilotulitusten jälkeen mentiin Joeyn kotiin. Illan vietto jatkui biljardilla ja elokuvilla, ja aamu viideltä todettiin hauskanpidon olevan ei-enää-niin-hauskaa.

Nyt aletaan kokkailla Kyokon kanssa thairuokaa. Huomenna käyn koulussa moikkaamassa kavereita ja opettajia, koska torstaina lähden Vapun kanssa kahdeksi viikoksi Gold Coastille pohjoiseen. Saunablogi http://saunabastu.blogspot.com/

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

teillä vissiin vähän kuuma siellä! kuulin uutisista että joku 44c :o niiceee. meillä on semmoset 50 astetta kylmempi siispä!