tiistai 3. helmikuuta 2009

Gold Coast, Queensland

Selkärepun saumat miettii antaisivatko periksi kun vedän vetoketjun kiinni. Keskiviikkoiltana mennään hostvanhempien kanssa Vapulle, jotta torstaina saadaan rauhallinen lähtö kentälle. Aikuiset tutustuvat lyhyesti ja sitten hyvästelin Kyokon ja Juhan reiluksi kahdeksi viikoksi. Kotimaan Jetstar niminen yhtiö lennätti meidät, minut ja Vapun, Gold Coastille naurettavalla 70 dollarin(35 euroa) hinnalla.

28.1.09 Gold Coast on Australian pohjoispäässä, ja on tunnettu turistikohde sekä surffikaupunki. Sää ja ilmasto lähenee tropiikkia. Kentällä vastaan tuli Calvin, australialais-kiinalainen mies siinä 60 vuoden paikkeilla. Calvin ja hänen vaimonsa Tanya(Vapun sisko) majoittaa meidät viikoksi Burleigh Headsiin. Sain ison huoneen juoksumatolla ja parisängyllä heh.

Ensimmäisenä iltana ei paljoa ehditty eikä jaksettu. Perjantaina ostettiin liput Vapun kanssa Sea World -nimiseen teemapuistoon. Haita, jääkarhuja(+30celsiusta!!!!!), pingviinejä, delfiinejä ja muita meren ötököitä pääsi katsomaan läheltä, jotain jopa koskemaan. Delfiinishow oli päätähuimaavan hieno, samoin merileijonashow ja water ski wipe out -extreeme show kaikkine wakeboard ja vesisuksitemppuineen. Teemapuistosta löytyi myös muutama vuoristorata, joita sitten jauhoin parin tutustumani hauskan turistin kanssa kunnes vatsa ei enää kestänyt. Yhdessä vaiheessa saatiin pieni rankkasadekuuro, vaikka säätiedotus lupasi sadetta koko päivälle.
Illalla lähdettiin Vapun, Tanyan ja Calvinin kanssa läheiseen klubiin illalliselle. Klubilla tutustuin Kristinaan(35), Tanyan tyttäreen, jonka kanssa tultiin heti hyvin juttuun. Kreikkalainen salaatti oli mainio iltapala, täytyy tehdä joskus itsekin. Yö satoi kaatamalla, ja huoneen lämpötila oli noin +30 joten uni ei heti maistunut :D

Oltiin illallisella sovittu Kristinan kanssa että lauantaina mennään shoppailemaan Pacific Fair -nimiseen kauppakeskukseen. Puoli kymmeneltä pihaan kaartoi räikeän punainen Hummer H3 ja Kristina ratin takana hyvässä virneessä. Käännettiin kaupungin katseet kun suunnattiin kohti suunnilleen Itäkeskuksen kokoista kauppamaailmaa.
Iltapäivällä palattuamme majapaikallemme samaisella Hummerilla otettiin vähän välipalaa Vapun kanssa ja tehtiin pieni retki rannalle maisemia katsomaan. Nyt oli ISO aallokko :D voi luoja mitä kerrostalon kokoisia vesiseiniä rantaa kohti vyöryi. Ja siellä surffarit menee sulavasti vedessä kuin kalat. Ehkä minäkin jonain päivänä...

Lauantai-illaksi lähdettiin Gold Coastin sydämeen, Surfers Paradiseen. Se on siis vain kaupungin osan nimi, mutta on kyllä sen ansainnutkin. Q1 on alueen korkein talo, ja maailman korkein kerrostalo missä asutaan. Käytiin katsomassa näköalat ylhäällä, kerroksessa 77. Ylöshän mentiin yhdellä maailman nopeimmista hisseistä, valmistajana toki suomalainen KONE. Kaikkea Suomalaista täällä näkeekin :) ja nyt kun tuli puheeksi, niin Hungry Jacksin(USA:n Burger King) kahvimukin kannessa lukee Huhtamäki :D
Surfers Paradise lauantai-iltana on varsin vilkas. Ferrareita, limusiineja, tyttöjä, tyttöjä, vähän vaatteita ja paljon klubeja: se on täysi bailausmaa! Siinä sai imeä itseensä yöelämää ja hyvää tunnelmaa täysin palkein. Syötiin pizzat ja jäätiin katsomaan pientä jazz konserttia. Täällähän viihtyisi kavereiden kanssa ;)

Sunnuntai päivällä mentiin Calvinin ja Tanyan perheen kanssa kiinalaiseen lounaalle. Siellä hyvää ruokaa mm. kanawokki, lihawokki, friteerattuja mustekaloja ja muuta...riisin kera. Iltapäivällä tehtiin Vapun kanssa muutaman tunnin kävelyretki läheiselle kukkulalle, eli viidakkoon.
Aluksi merenrantaa seuraten ajattomassa lehtipuiden muodostamssa tunnelissa, johon valoa juuri ja juuri pääsi läpi sekä taustalla meren kohina. Sitten polku alkoi nousta kukkulan päälle, ja reilun nousun jälkeen kasvusto muuttui täysin. Nyt puita vai siellä täällä, jotain kummallisia villi kalkkunoita pomppi ympäriinsä ja wau mitkä näköalat!

Gold Coastilla on viisi noin Linnanmäen kokoista huvipuistoa/teemapuistoa. Maanantaina lähdettiin Vapun, Calvinin, Tanyan, ja Tanyan toisen tyttären kanssa Dreamworldiin, jota pidettiin viidestä puistosta parhaana. Siellä oli eläinpuolella tiikereitä, krokotiileja, kenguruita ja muuta mielenkiintoista. Laitepuoli oli varsin räväkkää eikä haitannut vaikka pitikin mennä yksin kaikkiin vekottimiin. Aina sitä osui joku kiva tyyppi viereiselle penkille ;)
Flowride oli tekoaalto, eli ramppi mihin puskettiin armottomasti vettä jotta siitä muodostuisi meren aaltoa vastaava. 5 dollarilla sai bodyboardin puoleksi tunniksi ja ei muuta kun menoksi! Pari hyvää vuoristorataa, vapaapudotus ja muutamat muut vatsansekoittajat vei koko päivän.
Illalla tehtiin caesar salaatti ja katsottiin Tanyan ja Calvinin kuvia ja videoita Suomen lomalta. Suureksi yllätykseksi Järvenpääkin oli päässyt nauhalle! Rantapuisto vihreine ruohoineen ja Jannekadun torin yksinäinen marjateltta. Tuli vähän haikea olo pakko myöntää. Suomessa on muuten paljon parempaa ruohoa kuin täällä! :D

Tiistai. Vapun kaveri Lynn poimi meidät aamulla ja suunnattiin vuorille reilu tunnin päähän. Nousua riitti ja riitti, ja näköalat parani koko ajan. Tamburin Mountain on pieni kylä vuoren päällä, vaan eipä mikä tahansa kylä! Keski-eurooppalaista tyyliä, eli saksalaista ja sveitsiläistä vuoristotyyliä edustavat talot, b&b:t ja putiikit sekä ainutlaatuinen luonnon vihreys loi mystisen tunnelman. Raikas, kostea ja viileämpi vuoristoilma eroaa reilusti kaupunkiin. Kylässä oli paljon kahviloita, joissa kahvi tehdään omista pavuista, suklaa-, käsityö- ja taidepuoteja sekä taidekauppoja. Paljon viinitiloja, paikallinen olutpanimo ja juustotehdas.
Kummallisin kauppa oli saksalainen kellokauppa täynnä seinä- ja kaappikelloja.
Aika lensi kun käppäili pääkatua pitkin ja täytti suun maistiaisilla makeispuodista ja seuraavaksi huuhtoi alas viinillä. Parhaat palat löytyi juustotehtaasta, jossa 18kk vanha ceddar suli kitalakeen kiinni :D (tätä on kai Matiaksen arki). Mielen tyyssija. Käytiin myös katsomassa kiiltomatoluolaa, jossa kymmenet tuhannet kiiltomadot loi pimeyteen täydellisen tähtitaivaan. Takaisin maan pinnalle!

Illalla mentiin Kristinan luo syömään, ja onhan siinä kokki! Olin ajatellut olla dieetillä tämän reissun ajan, mutta vähän kohtalo pistää vastaan :P Kristina taitaa myös drinkit, ja kaikkeahan pitää aina kokeilla, niin äiti opetti. Illan erikoisin: kuuma sake(riisiviini).

2 kommenttia:

Jouni kirjoitti...

Telkkarissa oli hurjia tulvakuvia Queenslandista. Eikös sen Gold coastin läpi mene myös joki...?

Jomped kirjoitti...

menee, mutta tulvat ei ole taalla asti, toistaiseksi :)