maanantai 11. toukokuuta 2009

Kulttuuriviikko

Tiistaina tehtiin reissu kaupunkiin englannin luokan kanssa, teatteria katsomaan. William Shakespearen kirjoittama näytelmä Richard 3 oli vallan mielenkiintoinen. Vanha englanti on kyllä taas uusi kieli minulle, mutta asiaa helpotti kun olimme opiskelleet tekstiä aikaisemmin tunneilla. Taas iski inspiraatio ja aloitin kirjoittaa uusia laulunsanoja...suomeksi.

Torstain reissu tehtiin draamaryhmän kanssa Manlyyn. Ehdittiin olla koulussa pari tuntia ja sitten junalla keskustaan, lauttalakon takia bussilla Manlyyn ja sitten todettiin että meillä on kolme tuntia luppoaikaa. Kauppoja kierreltiin, käytiin kahvilla ja lounaalla ja tottakai tarkistettiin ranta. Vielä oli ihmisiä ottamassa aurinkoa!! Hullut turistit *nakuttaa päätä etusormella*.
Tämänkin näytelmän olimme opiskelleet etukäteen. Olin jopa näytellyt siitä osan tunnilla. Australialainen Ruby Moon kertoi kadonneen tytön vanhemmista. Oli täysin uusia asia minulle tuntea teksti ulkoa ennen kuin näkee jonkun toisen tulkinnan. Kehno näytelmä, mutta hyvä reissu! Kotiinpäin saatiin pikalautta ja nähtiin Sydneyn iltavalaistus veden suunnalta.

Viikonlopun vietin hostperheen kanssa. Käytiin lauantaina kaupungilla China Townissa ja syömässä malesialaisessa ravintolassa ja illaksi katsomaan Darling Harbourin 21v syntymäpäivätulituksia. Malesialainen oli ehkä tähän mennessä tulisin kokemus, enkä nyt puhu mistään sweet chilistä. Nykyisen perheen mukana on tullut totuteltua mitä kummallisimpiin ruokiin ja makuihin. Kaikkea pitää maistaa, kiitos äitin opetukset. Maha siinä kääntyi ympäri kun sain haarukan suuhun!

Äitienpäivää äitienpäivää! Laitettiin Juhan kanssa aamiaispöytä koreaksi, ja nopean aamupalan jälkeen lähdettiin koko konkkaronkka markkinoille! Kierreltiin yksi iso kirpputori, mistä löytyi mm. se puinen labyrintti missä ohjataan pientä kuulaa kahdesta navikasta jottei se putoa vaarallisiin reikiin.
Sitten tarkistettiin The Rocks Market, eli Sydneyn miljonäärialueen turistitori. Kaikkea tekisi mieli ostaa, niin itselle kuin tuliaiseksi. Raha vain on kortilla, lauseen molemmissa merkityksissä.
Illalla soitin kotiin, siellä on jo Dave ottanut huoneensa haltuun. Paikkasin pikku unohduksen joten lauloin äitille paljon onnea vaan :D Kuulin Taikan äänen<3

Ei kommentteja: